There was an error in this gadget

Wednesday, October 6, 2010

Lovely Mummy ~Jata Jaul~

11.15 pm..begitu sukar untuk melelapkan mata... 9.30pm mummy baru je kuar dari bilik bedah... kesian mummy.... sedih bila tengok keadaan mummy.. Malam ni ena akan stay dengan mummy di KPJ...

Ena tersangat sayangkan Mummy... Doa ena untuk mummy semoga mummy sihat sejahtera, sihat di samping anak-anak.... Ena tahu, mummy telah menempuh pelbagai dugaan dalam hidup mUmmy.. Ena admire mummy sebab mummy lah insan yang paling tabah dan sabar pernah ena jumpa...

Maafkan Ena seandainya selama 26 tahun ena menjadi anak mummy ena pernah membuatkan air mata sedih mami mengalir.... Really love you mummy....  MUaaaahhhhhhhh...

Tuesday, September 28, 2010

Tinggal Kenangan....


Tanggal 8.9.2010, akhirnya Godoi telah pergi... seminggu dia menahan sakit akibat kena langgar.... bagi ku memang dah ajal nya... Biarlah dia pergi... sebab dari dia menahan sakit....Aku rela godoi pergi... Apa yang ada, hanya tinggal kenangan.... Lepas ni dah tidak mahu dah bela anjing.... Biarlah kenangan Godoi dan family menjadi kenangan... Love you and miss you Godoi....

Tuesday, August 31, 2010

Sedih sangat-sangat

Entah lah.. begitu sukar untuk Ena melelapkan mata.... Mungkin kopi yang Ena minum tadi? Tapi, sebenarnya Ena lebih risaukan keadaan my lovely dog "Godoi".. But, around 2.40pm, 30/8 my mom call me that godoi kena langgar lori jiran sebelah.... semasa my brother angkat godoi, dia pula kena bite... Laing kena injection aje...

Around 5pm 30/8 i'm reached Sri Aman, i saw godoi.. She cannot move.. yang pasti dia tengah menahan sakit... Sebab biasanya bila sampai aja kat rumah Sri Aman, godoi lah orang pertama yang akan menyambut ena... so saddddd... Godoi hanya baring menahan sakit....when i check her conditions, seems like kaki dia patah.... oh God....

31/8/2010 bila tengok godoi, memang ena rasa nak nangis... betul-betul kesian... bila Ena bagi makan, memang dia akan makan.. tapi yang sedih nya, hanya tangan dia saja yang mampu bergerak.... Bila dia cuba untuk bangun, godoi hanya pejam mata.. dan Ena tahu betapa sakit nya Godoi...

1/9/2010.. Andai di beri pilihan... Ena prefer Godoi pergi aje... Sebab Ena dah tak tahan tengok dia tahan sakit.... Tapi Ena percaya, Tuhan sentiasa menguji... Namun Ena akan berusaha untuk cuba memulihkan Godoi...andai  Godoi di beri peluang.....

Ena akui yang mungkin Ena terlalu emosional.. Tetapi mungkin ini kelebihan Ena... Terlalu menyayangi binatang peliharaan Ena...Kadang2 sifat simpati yang teramat sangat pada Ena sukar untuk Ena ketepikan... Apa-apa pun pray for Godoi, even nya seekor anjing kesayangan Ena....  

Monday, August 16, 2010

Pendidik@Guru

2 hari cuti betul2 membuatkan aku rasa rajin untuk bekerja... rajin ke... ??hahah... have too... hari ini dah cuba apply banyak kerja kosong... begitu susah untuk mencari kerja sekarang... Kalau dapatlah diundurkan masa dan juga waktu zaman ibu bapa kita, memang senang untuk mencari kerja. Even SRP level boleh jadi cikgu...

Namun, pengalaman yang aku pupuk di CMM merupakan peluang yang begitu bermakna buat diri ini untuk lebih menjadi insan yang maju dalam apa jua bidang.. Kadang-kadang nasib seseorang begitu baik sekali.. tapi nasib aku masih belum tahu lagi...

Kalau diimbas balik waktu zaman persekolahan, bila di tanya memang aku bercita-cita untuk menjadi seorang pendidik... Sampai ke hari ini.. Tapi aku belum berpeluang.. Seperti mummy ku berbicara, kalau dah minat jadi seorang guru, tugas seorang guru tidak lah mencabar mana.... Yes, agree with mummy... Harap masih ada peluang aku untuk menjadi seorang pendidik... KPLI? itu sahaja lah cara nya.... sedaya upaya untuk mencuba nasib menjadi seorang pendidik....  

Sunday, August 8, 2010

My Love...

My Love, Mickey...
Thank You so much Mickey.... Will and always Love You... Pray for our relationship... You is my friend and alsO my Love....

My Leave was approved.... yayyyy....

Just had my lunch with my friends, Stella, Sandra and also Jacqueline..."Cincaluk" really made our lunch superB.... haha....

This Thursday and Friday my leave was approved by my boss... thank you so much Kak Min... So of course i will goin back to Sri Aman... Just want to meet my family there... So will take this opportunity to have rest... So, before i go for leave, i need to settle down all my report... 3 reports i need to complete!!